przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik z rosą


Poziom: średni
Głosów: 7
Ocena: 4.00
Składniki:
Spód:
- 30 dag mąki
- 10 dag margaryny
- 1 jajko
- 7 dag cukru pudru
- 3 łyżki śmietany kwaśnej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
- 1 kg sera twarogowego
- 2 cukry waniliowe
- 2 budynie śmietankowe
- 3 szklanki mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 6 jaj
- 3/4 szklanki cukru
- mała paczka rodzynek

Opis przygotowania:
1. Składniki na ciasto wyrobić i wylepić nim formę do pieczenia.
2. Ubić 2 całe jaja, 4 żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Do ubitej masy dodawać po 1 łyżce przepuszczonego przez maszynkę sera, kolejno wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować. (powstała masa będzie rzadkiej konsystencji). Dodać sparzone rodzynki i olej. Wymieszać.
3. Ser wylać na oblepioną formę i piec ok 1h 15min w temp 180 st C.
4. Ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru i wyłożyć na upieczony gorący sernik i ponownie włożyć do piekarnika i piec ok 15min w temp 190 st C.
Smacznego
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 7885 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Dodał/a anka1988





rewelacja
Dodał/a ~milovia dnia 2009-02-02 13:18:21

rewelacja











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin