przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smażone kalamary

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
1.5 kg kalmarów,
250 ml oleju,
150 g mąki,
2 cytryny,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Kalmary oczyścić, natrzeć solą i odstawić na kwadrans. Kalmary opłukać z soli i suche pokroić w dzwonka. Kalmary obtoczyc w mące i zanurzyć w gorącym oleju, gdy nabiorą złotego koloru wyjąć z patelni. Serwować gorące posypane pieprzem z plasterkami cytryny.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6792 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






smażone kalamary
Dodał/a ~dancia dnia 2009-01-24 22:02:11

sa pyszne polecam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin