przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Smardze czeskie lub smardze w śmietanie

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 2.80
Składniki:
- 200 g smardzówek (smardzy)
- 1 cebula
- 100 g tartego sera
- 200 - 250 ml śmietany
- tłuszcz do posmarowania naczynia
- sól

Opis przygotowania:
Grzyby należy dokładnie oczyścić, pokroić i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posolić, posypać drobno pokrojoną cebulą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 20 min. Następnie grzyby zalać śmietaną, posypać tartym serem i zapiekać jeszcze 15 min., aż ser się zupełnie rozpłynie. Podawać z pieczywem - najlepiej białą bułką.
Region:  Kuchnia czeska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7948 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin