przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Smardze czeskie lub smardze w śmietanie

Poziom: atwy
Gosw: 5
Ocena: 2.80
Skadniki:
- 200 g smardzówek (smardzy)
- 1 cebula
- 100 g tartego sera
- 200 - 250 ml śmietany
- tłuszcz do posmarowania naczynia
- sól

Opis przygotowania:
Grzyby należy dokładnie oczyścić, pokroić i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posolić, posypać drobno pokrojoną cebulą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 20 min. Następnie grzyby zalać śmietaną, posypać tartym serem i zapiekać jeszcze 15 min., aż ser się zupełnie rozpłynie. Podawać z pieczywem - najlepiej białą bułką.
Region:  Kuchnia czeska
Sposb przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano ju 8418 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin