przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Smardze duszone

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 80 dkg smardzów
- 5 dkg cebuli
- 3 dkg tłuszczu
- 2 dkg mąki
- 1/8 litra śmietany
- sól
- pieprz
- 1 łyżka siekanego koperku i zielonej pietruszki

Opis przygotowania:
Smardze opłukać starannie na sicie w dużej ilości wody (pod silnym tuszem, aby wydobyć z zagłębień ziemię i piasek). Pokrajać w talarki, obgotować, dodać siekaną i usmażoną na tłuszczu cebulę, dusić razem z dodatkiem 2 - 3 łyżek wody. Gdy są miękkie, dodać sól i pieprz, podprawić mąką, zagotować, wymieszać ze śmietaną.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 5162 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin