przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Smażony tuńczyk z sosem awokado

Poziom: atwy
Gosw: 5
Ocena: 4.00
Skadniki:
4 steki z tuńczyka o łącznej wadze ok. 75 dkg,
4 łyżki masła,
2 łyżki posiekanych szalotek (ew. dymki),
250 ml słodkiej śmietanki,
2 łyżki rozgniecionego widelcem miąższu awokado,
sos Tabasco,
sól,
czarny pieprz,
kilka łodyżek pietruszki naciowej.

Opis przygotowania:
Na połowie masła usmażyć steki. Gdy będą gotowe, ułożyć je na półmisku i trzymać w cieple. Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać resztę masła oraz szalotkę i smażyć na niewielkim ogniu przez minutę. Dodać śmietankę i awokado, przyprawić ostrożnie kilkoma kroplami Tabasco oraz niedużą ilością soli i pieprzu. Zmniejszyć jeszcze ogień i odparować połowę płynu. Sprawdzić smak, doprawić. Gorącym sosem polać tuńczyka i udekorować gałązkami pietruszki.
Region:  Kuchnia australijska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 8784 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin