|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Soja zapiekana z warzywami |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 375 ml bulionu warzywnego,
pół dużej zielonej papryki posiekanej w drobną kostkę,
duża łodyga selera naciowego,
drobno posiekana,
2 średnie pieczarki pokrojone w plasterki,
mała cebula,
posiekana,
zmiażdżony ząbek czosnku,
1 l nasion soi (ugotowane lub z puszki - osączone),
6 lekko ubitych jajek,
3 kromki pieczywa tostowego bez skórki,
pokruszonego,
2 średnie marchwie,
starte na drobnych oczkach tarki,
3 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
pół łyżeczki suszonego oregano,
pół łyżeczki suszonego tymianku,
szczypta mielonych goździków.
|
Opis przygotowania: Do dużego rondla wlać bulion, dodać paprykę, seler, pieczarki, cebulę i czosnek. Gotować przez 5 min. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne, przełożyć do niego mieszankę, wyrównać jej powierzchnię i zapiekać przez 40 min. w temperaturze 180°C. Potrawa powinna się z wierzchu zrumienić. |
|
Region: Kuchnia australijska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7329 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|