przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sok z dzikiego czarnego bzu

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
1 kg owocu dzikiego czarnego bzu,
4 szkl. cukru,
4 szkl. wody.

Opis przygotowania:
Owoce obrać z baldachów i dokładnie umyć pod bieżącą ciepłą wodą. Zalać wodą i dosypać cukru. Gotować na małym ogniu ok. 2 h, aż powstanie gęsty sok. Odcedzić sok. i gotować bez owoców na małym ogniu jeszcze 1 h. Zlać gorące do słoików, zamknąć i odwrócić "do góry dnem" do sprawdzenia szczelności.
Pasteryzować 15 min. Przechowywać chłodnym miejscu.
Przepis czytano już 7027 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin