przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbert z czekoladą


Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
75 dag dorodnych słodkich truskawek
pęczek świeżej miety
sok wycisniety z 1 cytryny
1 szklanka cukru
1 białko
5 dag białej czekolady
5 dag deserowej czekolady

Opis przygotowania:
1.Odłóż 6 truskawek.resztę zmiksuj i przetrzyj przez sito.Cukier zagotuj z sokiem z cytryny,dodaj do musu truskawkowego,dołóż posiekaną mietę.Ochłodź.
2.Ubij pianę z białka i połącz z musem.Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny.
3.Co 15 minut sorbert przemieszaj widelcem.
4.Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie,a kiedy zastygnie,drugą połowę zanurz w ciemnej czekoladzie.Sorbert wyciskaj szprycą do pucharków,dekoruj truskawkami.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3283 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin