Sorbet arbuzowy |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: 1 kg arbuza
30 dag gotowego sorbetu cytrynowego
100 ml wytrawnego szampana
kostki lodu
4 plasterki cytryny
|
Opis przygotowania: Z arbuza ociąć cztery cienkie plasterki. Zawinąć w folię przezroczystą, włożyć do lodówki. Resztę miąższu arbuza odkroić od skóry i pociąć na niewielką kostkę. Usunąć pestki. Miąższ włożyć do wysokiej miski, dodać sorbet cytrynowy i wszystko razem zmiksować na jednolitą gładką masę. Na koniec wlać szampan. Powstałą masę przełożyć do szerokiej, metalowej miseczki i wstawić do zamrażalnika na 3-4 godziny. W tym czasie, co około 30 minut, należy masę solidnie przemieszać łopatkami miksera. Gotowy sorbet przełożyć do czterech ochłodzonych pucharków deserowych. Udekorować plasterkiem cytryny i kawałkiem arbuza. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 6428 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |