przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbet brzoskwiniowy z likierem

Poziom: łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
10 dag cukru
5 świeżych brzoskwiń lub puszka brzoskwiń w zalewie
2 cytryny
80-100 ml likieru brzoskwiniowego

Opis przygotowania:
Przygotować syrop: cukier wsypać do 150 ml wody, gotować, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie naciąć na krzyż, wrzucić na krótko do wrzącej wody, a następnie zalać zimną. Obrać ze skórki, przekroić na połówki, wyjąć pestki, a miąższ zmiksować. Przełożyć do metalowej miski, dodać sok z cytryn, likier oraz syrop z cukru. Wstawić do zamrażalnika na 4-6 godzin, mieszać co 20 minut. Gotowy deser przełożyć do pucharków.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 4538 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin