przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbet miodowy


Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 jajko
- 4 żółtka
- 10dag miodu
- 300 ml gęstej śmietany (tortowa 36%)

Opis przygotowania:
Wyłożyć małe miseczki (lub jak kto woli dużą formę) folią kuchenną. Utrzeć na parze jajko i żółtka z miodem, zdjąć z ognia, gdy masa będzie kremowa i miała gęstą konsystencję. Przestudzić. Śmietanę ubić i delikatnie połączyć z masą miodową. Napełnić foremki i przykryć zwisającą folią. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 4 godz. (najlepsze są na drugi dzień!). Kolejno wyłożyć z foremek na talerzyk i wg uznania można polać advocatem lub miodem. Można również przed podaniem posypać kokosem.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 3730 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin