przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbet rabarbarowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2-3 szklanki soku z rabarbaru (nie słodzonego)
1 1/2 szklanki cukru
1 białko
skórka otarta z 1 cytryny
6-7 łyżek soku z cytryny
50 dag truskawek
4 łyżki likieru truskawkowego
4-6 łodyżek rabarbaru

Opis przygotowania:
Sok wlać do rondelka, dodać cukier i skórkę z cytryny, zagotować ciągle mieszając. Ostudzić. Białka ubić na pianę, dolać sok z cytryny i chłodny sok z rabarbaru, całość delikatnie wymieszać. Przelać do miski, wstawić do zamrażalnika na 1 1/2 h. Następnie wyjąć, starannie wymieszać i mrozić jeszcze przez 30 minut. Na koniec łyżką do lodów uformować kulki i mrozić kolejne 30 minut. Tymczasem truskawki umyć, pokroić na ćwiartki, skropić likierem. Udekorować nimi sorbet. Do każdej porcji dodać łodyżkę rabarbaru.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 4607 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin