przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sorbet truskawkowy na winie

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1/3 szklanki cukru
50 dag truskawek
1 białko
5 łyżek likieru truskawkowego
80 ml wytrawnego wina białego
2 łyżki soku z cytryny
12 kulek lodów waniliowych

Opis przygotowania:
Cukier zagotować i rozpuścić w 150 ml wody. Ostudzić. Połowę truskawek zmiksować, połączyć z winem, likierem, syropem z cukru, sokiem z cytryny i pianą z białka. Wstawić do zamrażalnika na 6 godzin. W tym czasie mieszać co 20 minut. Przed podaniem deseru umyć pozostałe truskawki, pokroić je na połówki. Z masy sorbetowej uformować 18 kulek w pucharkach razem z lodami. Ozdobić truskawkami.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 4589 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin