przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sos barbecue z pomidorami

Poziom: b. łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 3 łodygi selera obrane i drobno pokrojone
- 2 łyżki masła
- 2 szkl. rozdrobnionych pomidorów (mogą być z puszki)
- 0.25 szkl. brązowego cukru
- 6 - 8 łyżek octu z czerwonego wina
- 1 łyżka tabasco
- 1 łyżka sosu worcestershire
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Na maśle zeszklij cebulę i seler, smaż powoli na małym ogniu, żeby nie zrumienić. Dodaj pomidory i wino. Przypraw. Dodawaj przyprawy po trochu, żeby złapać właściwy smak. Słodycz, kwas i ostrość mają się przenikać i równoważyć. Gotuj na małym ogniu ok. 30 min.
Region:  Kuchnia amerykańska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4944 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin