| Sos beszamelowy | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  15 min.Porcji:  5Głosów: 0Ocena: 0.00
łyżka mąki
 łyżka masła
 1 szklanka mleka lub bulionu
 jajko
 żółtko
 sól
 pieprz
 gałka muszkatołowa
 łyżka startego sera
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1.masło roztapiamy,dodajemy mąkę i powoli wlewamy ciepłe mleko.mieszając,gotujemy około 3 minuty,aż sos zgęstnieje.Zdejmujemy z ognia.
 2.Do sosu wbijamy jajko i żółtko.Doprawiamy solą,pieprzem i gałką.Wsypujemy ser i mieszamy.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Taki sos pasuje do zapiekanki kalafiorowej.
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 5052 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |