przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Sos cebulowy a la soubise

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
25 dkg cebuli,
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
1 szkl. rosołu,
2 żółtka,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać i lekko poddusić z dodatkiem masła. Oprószyć przesianą mąką, wymieszać, dusić jeszcze chwilę, zalać rosołem, osolić, ugotować do miękkości. Ugotowany sos przetrzeć przez sito lub zmiksować, zaciągnąć żółtkami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do mięs gotowanych i kotletów baranich. Zamiast żółtek można wykorzystać śmietankę.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5594 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin