przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos chrzanowy na majonezie

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/2 szklanki gęstego majonezu
- mały korzonek chrzanu
- żółtko z jaja ugotowanego na twardo
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- szczypta cukru

Opis przygotowania:
Obrany chrzan zetrzeć na drobnej tarce, przelać wrzątkiem, przestudzić i skropić sokiem z cytryny.
Majonez wymieszać z przetartym przez sitko żółtkiem, solą, pieprzem i cukrem, połączyć z chrzanem. Dokładnie wymieszać.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4925 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin