przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos śliwkowy

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 12 dużych ciemnych śliwek (lub 24 węgierki)
- 0.5 szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- 4 łyżki cukru
- 4 łyżki sosu sojowego

Opis przygotowania:
Umyte śliwki włożyć do garnka z wodą, gotować aż będą zupełnie miękkie, przetrzeć przez sito. Przełożyć do garnka, wlać 0.5 szkl. wody, sos sojowy, wsypać cukier i sól, wymieszać gotować na małym ogniu 10 - 12 min. Przechowywać w słoiku w ciemnym, chłodnym miejscu.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5715 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin