przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos - Ćwikła z chrzanem

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg buraków ćwikłowych
- mały korzeń chrzanu
- 1 łyżka nasion kminku
- kieliszek czerwonego wytrawnego wina
- 1/2 szklanki octu winnego
- 1 łyżka cukru
- sól

Opis przygotowania:
Umyte i podgotowane buraki upiec w piekarniku, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plasterki.
Utarty chrzan oraz nasiona kminku sparzyć. Układać w słoju na przemian plasterki buraków i chrzan, posypując kminkiem, solą i cukrem.
Zalać octem wymieszanym z winem, przykryć, zostawić na 2 - 3 dni w chłodnym miejscu. Podawać do wędlin i mięs na zimno.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7497 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin