przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Spaghetti pełnoziarniste z warzywami sezonowymi


Poziom: ¶redni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 2 szklanki pokrojonej w kostkÄ™ dyni hokkaido
" 1 puszka pomidorĂłw bez skĂłrek Valfrutta
" 4 Ĺ‚yĹĽki glassy sojowej Ponti
" 1 op. makaronu pełnoziarnistego
" 5 Ĺ‚yĹĽek oliwy Olitalia
" 4 Ĺ‚odygi selera naciowego
" 2 duĹĽe marchewki
" 1 czerwona papryka
" 1 zielona papryka
" 10 średnich pieczarek
" 250 g pomidorĂłw koktajlowych
" 2 duĹĽe szalotki
" 3 zÄ…bki czosnku
" 1 Ĺ‚yĹĽka mÄ…ki ziemniaczanej
" świeża bazylia
" ser cheddar (w zależności od upodobań)
" sĂłl, pieprz

Opis przygotowania:
1. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki. Szalotkę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
2. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, czosnek i smażymy 1 minutę często mieszając. Dodajemy marchewkę oraz dynię i smażymy cały czas mieszając.
3. PaprykÄ™ kroimy w kostkÄ™, dodajemy na patelniÄ™, to samo robimy z pieczarkami. Dodajemy glassÄ™ sojowÄ… i dusimy kilka chwil.
4. Dodajemy pomidory w puszce, pokrojone pomidory koktajlowe oraz pokrojony seler naciowy. Całość dusimy kilka minut, w razie potrzeby delikatnie zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Doprawiamy na koniec do smaku.
5. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy, odrobinę wody spod makaronu możemy pozostawić do ewentualnego rozcieńczenia sosu.
6 GorÄ…cy sos mieszamy z makaronem, bazyliÄ…, startym serem oraz kwiatami selera naciowego.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 326 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin