przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sucharki karlsbadzkie


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 25 dag ugotowanych ziemniaków
- łyżka masła
- jajko
- 1/2 łyżeczki soli
- 5 łyżek sezamu
- żółtko

Opis przygotowania:
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę, dodać mąkę, masło, jajko i sól, wyrobić ciasto. Toczyć z niego cienkie wałeczki o długości ok 10 cm, posmarować rozmąconym żółtkiem, obficie posypać sezamem.
Przełożyć wałeczki na blachę wyłożoną pergaminem i upiec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni.
Opis / Uwagi:
Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 4838 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin