przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sum z sosem tapenade

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Potrzebujemy:

około 2 sporych filetów z suma

Sos:

½ szklanki migdałów bez skórki
1 szklanka zielonych oliwek
1 szklanka czarnych oliwek
2 ząbki czosnku
4 fileciki anchois
2 łyżeczki oliwy z oliwek
suszone oregano

Opis przygotowania:
Zmielić migdały. Posiekać anchois, oliwki i czosnek, zmiksować w blenderze na gładką masę. Wymieszać z migdałami, oliwą i oregano. Sos wyłożyć na filety, całość zapiekać 10-15 minut w piekarniku rozgranym na 200stC Jako dodatek mogą być grzanki z bagietki z masłem.

Smacznego
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4413 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin