Surówka z czerwonej kapusty |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 1/2 małej główki czerwonej kapusty
- 1 cebulka ze szczypiorkiem
- 2 jabłka słodko -kwaśne
- pieprz
- sól
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sok z cytryny
|
Opis przygotowania: Kapustę cienko pokroić, posolić i dobrze ugnieść rękoma. Odstawić na 10 min żeby zmiękła, dodać jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Następnie dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i szczypiorek, popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać.
Na końcu polewamy oliwą z oliwek, mieszamy.
Jabłka dają słodycz i kwaskowość więc już nie musimy słodzić! (można dać łyżeczkę soku z cytryny,ale ja nie dałam)
Tak przygotowana surówka, jest bardzo dobra i chrupiąca.
Polecam i Smacznego. |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 |
Przepis czytano już 5512 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |