przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z czerwonej kapusty


Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1/2 małej główki czerwonej kapusty
- 1 cebulka ze szczypiorkiem
- 2 jabłka słodko -kwaśne
- pieprz
- sól
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sok z cytryny

Opis przygotowania:
Kapustę cienko pokroić, posolić i dobrze ugnieść rękoma. Odstawić na 10 min żeby zmiękła, dodać jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Następnie dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i szczypiorek, popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać.
Na końcu polewamy oliwą z oliwek, mieszamy.
Jabłka dają słodycz i kwaskowość więc już nie musimy słodzić! (można dać łyżeczkę soku z cytryny,ale ja nie dałam)
Tak przygotowana surówka, jest bardzo dobra i chrupiąca.
Polecam i Smacznego.
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5453 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin