Surówka z dyni i węgierek |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
- ok. 200g obranej dyni
- 1 łyżka nasion słonecznika
- 5-6 dojrzałych węgierek
- 3 łyżki majonezu
- sok z 1/4 cytryny
- cukier puder
- sól, biały pieprz
- 2 łyżki słupków migdałowych lub posiekanych całych migdałów bez skórki
- Łyżka rodzynek namoczonych wcześniej w koniaku lub w winiaku
|
Opis przygotowania: Dynię ścieramy na tarce z dużymi otworami, posypujemy cukrem pudrem i skrapiamy sokiem z cytryny. Śliwki kroimy na pół, a następnie na cienkie paseczki wzdłuż owocu. Dodajemy do dyni razem z pestkami słonecznika i migdałami, mieszamy, posypujemy rodzynkami. Następnie dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.
Idealne do pieczonego kurczaka lub kotletów z piersi kurczaka. Smacznego:) |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 4323 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |