Surówka z kapusty na zimę w słoikach |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1kg kapusty, poszatkowanej
- 1 kg papryki czerwonej surowej, pokrojonej w piórka
- 1 kg marchwi, cieniutkie talarki
- 1 kg umytego kalafiora, drobne kwiatki
- 0,5 kg cebuli
- sól,pieprz
Zalewa:
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka octu
- 1 i 1|4 szklanki cukru
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki wymieszać i zalać zalewą na 3 godziny.
Po 3 godzinach poukładać do słoików i pasteryzować około 30 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 7822 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |