| Surówka z kapusty na zimę w słoikach | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1kg kapusty, poszatkowanej
 - 1 kg papryki czerwonej surowej, pokrojonej w piórka
 - 1 kg marchwi, cieniutkie talarki
 - 1 kg umytego kalafiora, drobne kwiatki
 - 0,5 kg cebuli
 - sól,pieprz
 
 Zalewa:
 - 1 szklanka oleju
 - 1 szklanka octu
 - 1 i 1|4 szklanki cukru
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wszystkie składniki wymieszać i zalać zalewą na 3 godziny.
 Po 3 godzinach poukładać do słoików i pasteryzować około 30 minut.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 8362 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |