Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczowym vinegretem |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: - 50 dkg kapusty pekińskiej
- 25 dkg marchwi
- 2 winne jabłka
- 10 łyżek soku z pomarańczy
- 6 łyżek soku z cytryn
- 1 łyżka miodu
- sól,
- świeżo zmielony pieprz
- 8 łyżek oleju
- 5 dkg rodzynek
- 4 dkg posiekanych migdałów (mogą być płatki migdałowe)
|
Opis przygotowania: Kapustę pokroić w cienkie paski. Marchew obrać i zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Zetrzeć jedno jabłko. Wymieszać sok z pomarańczy z sokiem z cytryn, miodem, solą i pieprzem, olejem. Połączyć z kapustą, marchwią, jabłkiem. Wymieszać, pozostawić do zmacerowania. Rodzynki sparzyć, migdały uprażyć na suchej patelni. Dodać do surówki. Pozostałe jabłko pokroić w plasterki i udekorować nimi surówkę. |
|
|
Przepis został dodany przez: d3molka |
Przepis czytano już 6284 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |