Surówka z pomarańczy i rzeżuchy |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 6 pomarańczy
- 2 garście rzeżuchy (bez łodyżek)
- 10 dag orzechów włoskich
sos:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sherry
- szczypta gorczycy
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Pomarańcze obieramy i kroimy na talarki (wyciekający podczas krojenia sok zachowujemy ( do sosu), rzeżuchę po opłukaniu osuszamy.
Łączymy plastry pomarańczy i listki rzeżuchy.
Przyrządzamy sos: sok z pomarańczy łączymy z oliwą, sherry, dodajemy gorczycę (zmieloną), sól, pieprz - i polewamy nim sałatkę, którą na wierzchu posypujemy siekanymi orzechami. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4275 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |