przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z włoskiej kapusty I

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 0.5 średniej główki kapusty
- 2 jabłka winne
- kilka włoskich orzechów
- sól
- szczypta cukru
- sok z pół cytryny
- 3 dkg oleju
- posiekana zielona pietruszka

Opis przygotowania:
Kapustę umyć, odrzucić ciemne i uszkodzone liście, uszatkować jak najdrobniej. W ten sposób uszatkować jabłka, które od razu skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać odrobiną cukru, polać olejem. Wymieszać z kapustą i dodać orzechy usiekane niezbyt drobno i już w salaterce posypać zieleniną.
Przepis czytano już 4358 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin