przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sylwestrowe ciacho


Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- miska o średnicy 26 cm o pojemności 2,5 l
- biszkopt może być kupny
- 75-100 gr cukru
- 8 łyżeczek żelatyny
- 350 g truskawek
- 500 g jogurtu naturalnego
- 200 ml szampana
- 450 g kremówki
- folia spożywcza

Opis przygotowania:
Biszkopt przeciąć na pół - kupny już jest pocięty - górną część podzielić na 8 trójkątów następnie miskę wyłożyć folią, ułożyć w niej trójkątne kawałki biszkopta. .

Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Pokroić truskawki na kawałki.

Jogurt wymieszać z cukrem oraz szampanem. 250 g śmietanki ubić i dodać do jogurtu i wymieszać. Wlać żelatynę i dodać truskawki.

Gdy zacznie tężeć przełożyć do miski na biszkopt.

Przykryć drugą częścią biszkopta by ciasto miało spód.

Pozostawić na minimum 3h w lodówce.

Obrócić miskę, wyjąć deser, udekorować kopczyk resztą ubitej śmietany, posypać wiórkami czekoladowymi. Podawać gdy otworzycie szampana!!!!
HAPPY NEW YEAR!!!!
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 5849 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin