| Sylwestrowe  ciacho | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 1Ocena: 5.00
- miska o średnicy 26 cm o pojemności 2,5 l
 - biszkopt  może być kupny
 - 75-100 gr  cukru
 - 8 łyżeczek żelatyny
 - 350 g truskawek
 - 500 g jogurtu naturalnego
 - 200 ml szampana
 - 450 g kremówki
 - folia spożywcza
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Biszkopt  przeciąć na pół - kupny  już jest  pocięty  - górną część podzielić na 8 trójkątów następnie miskę wyłożyć folią, ułożyć w niej trójkątne kawałki biszkopta. .
 
 Żelatynę rozpuścić w letniej wodzie. Pokroić  truskawki na kawałki.
 
 Jogurt wymieszać z cukrem oraz szampanem. 250 g śmietanki ubić i dodać do jogurtu  i wymieszać. Wlać żelatynę i dodać truskawki.
 
 Gdy zacznie tężeć przełożyć do miski na biszkopt.
 
 Przykryć drugą częścią biszkopta by ciasto miało spód.
 
 Pozostawić na  minimum 3h w lodówce.
 
 Obrócić miskę, wyjąć deser, udekorować kopczyk resztą ubitej  śmietany, posypać wiórkami czekoladowymi. Podawać gdy otworzycie szampana!!!!
 HAPPY  NEW  YEAR!!!!
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  syladance | 
	| Przepis czytano już 6454 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |