przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szarlotka kakaowa

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dkg mąki
- 30 dkg cukru
- 5 jaj
- 4 duże jabłka
- 1 szkl. oleju
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki sody
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu

Opis przygotowania:
Jajka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, dodawać stopniowo do masy jajecznej na przemian z olejem. Na końcu dodać cukier waniliowy i cynamon, dokładnie wymieszać. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Masę przełożyć do podłużnej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i tartą bułką. Piec ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podawać posypane cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5146 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin