przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szarlotka Tuti Fruti.

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
- 5 jaj
- 1,5 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- margarynę
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1,5 kg jabłek
- szczypta cynamonu
- galaretka cytrynowa lub agrestowa

Opis przygotowania:
Jabłka należy obrać pokroić i zesmażyć na patelni. Do gorących wsypać galaretkę i wymieszać. Jak okaże się ze jest trochę za kwaśne można trochę posłodzić.

Ciasto:
Z maki, 1/2 szklanki cukru, żółtek i margaryny. Zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na 3 części. Dwie z nich zamrozić.

Ubić białka z dodatkiem reszty cukru i mąki ziemniaczanej.

Nie zamrożonym ciastem wyłożyć blachę, widelcem porobić nakłucia. Na to wyłożyć jabłka i posypać cynamonem. Zetrzeć na tarce 1 część zamrożonego ciasta i na nią położyć pianę z białek i zetrzeć 2 część ciasta.
Pieczemy w Temp. 180 stopni ok 40 minut.
Opis / Uwagi:
Polecam to ciasto bo jest bardzo dobre i znika w mig
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5816 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a mlynek














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin