przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szaszłyk z baraniny

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 40 dkg baraniny bez kości (udziec)
- tłuszcz
- 2 dkg mąki
- 10 dkg słoniny
- 5 dkg cebuli do posypania
- 10-15 dkg cebuli do przełożenia
- sól
- pieprz
- czosnek i sok z cytryny do smaku

Opis przygotowania:
Mięso umyć, wyżyłować, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, pokrajać w kwadraty o bokach 2x2 cm i grubości 1.5 cm, lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą, posypać drobno pokrajaną cebulą, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na 4 godziny. Następnie kawałki mięsa nadziewać na szpadki na przemian z plastrami słoniny i cebuli, posypać przyprawami i mąką, usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z ryżem, sałatą z pomidorów.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 6249 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin