|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szaszłyk z dzika |
|
Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 60 dag szynki bez kości,
15 dag cebuli,
szklanka octu winnego,
2 owoce ostrej papryki konserwowej,
20 dag boczku wędzonego,
2 dag mąki tłuszcz,
1/2 szklanki śmietanki,
4 łyżki whisky,
sól,
pieprz i czosnek do smaku.
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, pokrajać w niewielką kostkę, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i obłożyć obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, zalać octem połączonym ze zmieloną papryką i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 h. Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć i nadziewać na szpadki razem z cienkimi plastrami boczku wielkości kawałków mięsa. Posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, wlać śmietanę i whisky, dusić kilka minut i doprawić. Podawać z surówkami na postumencie z ryżu z rodzynkami. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6009 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|