Szaszłyk z wątróbek drobiowych |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 3 Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 500 gram wątróbek drobiowych
- 100 gram boczku lub bekonu bardzo cienko pokrojonego
- 100 gram suszonych śliwek
- majeranek
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Na patyczki nabijamy oczyszczone wątróbki owinięte w plasterki boczku lub bekonu. Każdą przekładamy suszoną śliwką. Boczek możemy nabijać formując w kształt litery S. Przygotowane tak szaszłyki posypujemy majerankiem i pieczemy na grillu, patelni albo w piekarniku. Po upieczeniu solimy i pieprzymy do smaku. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: glt |
Przepis czytano już 6590 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |