|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szaszłyki z soli w marynacie jabłecznej |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 75 dkg filetów z soli,
200 ml soku jabłkowego,
2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego,
2 łyżeczki startego kłącza imbiru,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
mała ostra papryka (czuszka),
drobniutko posiekana,
ogórek sałatkowy przekrojony wzdłuż i pozbawiony nasion,
35 dkg osączonych z zalewy krążków ananasa z puszki,
konserwowane pędy bambusa.
|
Opis przygotowania: Solę pokroić w kostki o boku ok. 3 cm. Sok jabłkowy, kmin, imbir, czosnek i czuszkę wymieszać i zalać rybę marynatą. Przykryć i odstawić na godzinę do lodówki (w tym czasie raz lub dwa wymieszać). Odcedzić rybę na sicie, a marynatę zachować. Połówki ogórka pokroić na kawałki podobnej wielkości, jak rybę. Każdy plaster ananasa przekroić na trzy części. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kawałki ryby, ogórka, ryby, ananasa, ryby itd. Piec na ruszcie, co jakiś czas polewając marynatą. |
|
Region: Kuchnia australijska | Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 5095 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|