Szpajza czekoladowa |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 5.00 Składniki: 2 łyżeczki kakao,
6 jaj,
12 łyżeczek cukru,
0.25 tabliczki czekolady,
2.5 dkg żelatyny.
|
Opis przygotowania: Podstawę kremu przygotować podobnie jak przy szpajzie cytrynowej. Kakao zaparzyć niewielką ilością wrzacej wody tak, aby uzyskać gęstą masę, po czym dodać ją do utartych żółtek i wymieszać. Dalej postępować podobnie jak przy kremie cytrynowym. Rozporcjowany krem przybrać potartą czekoladą. Do dekoracji można również użyć bitej śmietany. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 10128 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |