przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Szpajza czekoladowa

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 5.00
Składniki:
2 łyżeczki kakao,
6 jaj,
12 łyżeczek cukru,
0.25 tabliczki czekolady,
2.5 dkg żelatyny.

Opis przygotowania:
Podstawę kremu przygotować podobnie jak przy szpajzie cytrynowej. Kakao zaparzyć niewielką ilością wrzacej wody tak, aby uzyskać gęstą masę, po czym dodać ją do utartych żółtek i wymieszać. Dalej postępować podobnie jak przy kremie cytrynowym. Rozporcjowany krem przybrać potartą czekoladą. Do dekoracji można również użyć bitej śmietany.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 5958 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin