przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tatar wołowy

Poziom: łatwy
Głosów: 6
Ocena: 4.33
Składniki:
- 0.5 kg polędwicy wołowej
- 4 żółtka
- dwie cebule
- trochę oliwy
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Mięso dobrze oczyścić z błon, obmyć, wysuszyć, zmielić 3 razy dodać troszkę oliwy, doprawić solą i pieprzem, dodać żółtka i posiekaną drobno cebulę; uformować na ładnym półmisku i posypać jeszcze cebulką i pieprzem.
Opis / Uwagi:
formy podawania są różne, jak kto woli
Przepis został dodany przez:  dorota82
Przepis czytano już 8886 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)






a rybka?
Dodał/a ~KORAS dnia 2011-02-15 10:43:49

Ja dodaję jeszcze wędzoną szprotkę i posiekane w kostkę korniszony i to jest dopiero mniam

mniam
Dodał/a ~tatarman dnia 2008-12-21 21:18:44

Tatar to to co tygryski lubią najbardziej :)) Uwielbiam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin