| Terrine z twarogu z nowalijkami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
1 kg wiejskiego twarogu,
 1.5 szkl. śmietany,
 pęczek rzodkiewek,
 5 młodych ogórków,
 kilka młodych cebulek,
 pęczek szczypiorku,
 sól.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Twaróg rozgnieść ze śmietaną. Oczyszczone warzywa pokroić w plasterki, posiekać szczypiorek. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie ze sobą i przyprawić do smaku pieprzem. Formę do keksu wyłożyć przezroczystą folią, wypełnić ją twarogiem, przykryć folią, obciążyć i wstawić do lodówki na 24 h. Przed podaniem wyjąć z formy, zdjąć folię i pokroić w plastry. Ułożyć je na liściach sałaty. Serwować na śniadanie.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia francuska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 7530 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |