przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Torcik brzoskwiniowy


Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.25
Składniki:
- 2 paczki biszkoptów okrągłych
- 1 litr mleka
- 2 budynie brzoskwiniowe + czubata łyżka budyniu
- 2 i 1/2 galaretki brzoskwiniowej + 1 galaretka na wierzch
- 1 puszka brzoskwiń

Opis przygotowania:
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
Ułożyć biszkopty, ugotować budynie w 1 litrze mleka.
Do gorącego ugotowanego budyniu, dodać 2 i 1/2 galaretki brzoskwiniowej (suchej w proszku), dobrze wymieszać żeby się rozpuściła.
Połowę gorącej masy wylać na biszkopty, na to ułożyć jeszcze jedną warstwę biszkoptów.
Na biszkopty, wyłożyć odsączone, pokrojone w kosteczkę brzoskwinie i wylać drugą połowę masy (2 połówki zostawić do dekoracji wierzchu) wstawić na kilka minut do lodówki.
Gdy masa się lekko zetnie, udekorować brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową, odstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego
Przepis został dodany przez:  anullkaa7
Przepis czytano już 5929 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin