|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tort migdałowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 15 dkg migdałów,
10 dkg czekolady,
10 dkg cukru pudru,
6 żółtek,
4 białka,
skórka cytrynowa,
tłuszcz i bułka tarta do formy.
|
Opis przygotowania: Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z roztopioną czekoladą, migdałami, startą skórką cytrynową oraz ubitą pianą z białek. Następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy, wyrównać powierzchnię i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wystudzić, przekrajać poziomo na dwie części, przełożyć dowolnym kremem, polać lukrem, udekorować owocami z konfitur. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6068 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|