przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tortilla meksykańska II

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 4.50
Składniki:
- opakowanie tortilli pszennych (8 sztuk)
- pierś kurczaka
- Burritos wraps czosnkowo-ziołowe (marynata do mięsa + dressing)
- 2 ogórki
- 2 papryki
- łyżka wyłuskanych orzechów arachidowych
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- olej

Opis przygotowania:
Mięso kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Włożyć do miski, wymieszać z marynatą i łyżką oleju. Z mieszanki na dressing i kwaśnej śmietany przyrządzić sos.
Ogórki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. Paprykę opłukać, rozkroić, oczyścić z nasion, pokroić w wąskie paseczki, dodać ogórki i orzechy, wymieszać.
Mięso obsmażyć na gorącym oleju. Tortille podgrzać. Na ciepłe placki wyłożyć mięso i warzywa, tortille zwinąć w rożki, polać nadzienie śmietanowym dressingiem.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 9706 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin