przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tortilla w wersji FIT


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 2 tortille (np. Dan Cake)
" 200g kurczaka
" 4 listki sałaty
" 1 cebula
" 4 łyżki kukurydzy konserwowej
" 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
" ½ papryki czerwonej
" 2 pomidory
" ulubione przyprawy
" 4 łyżki oleju rzepakowego

Opis przygotowania:
Kurczaka pokroić na małe kawałki. Obtoczyć w oleju, doprawić odrobiną soli oraz ulubionymi ziołami. Piec w piekarniku 20min. w 180ş. W tym czasie umyć i pokroić warzywa. Na tortilli ułożyć warzywa i kurczaka, złożyć oraz przekłuć długą wykałaczką.
Można podawać na zimno lub na ciepło.
Opis / Uwagi:
Tortilla  specjał kuchni meksykańskiej. W Polsce służy nam jako baza do rozmaitych dodatków. Podana na zimno, stanowi szybką przekąskę, którą możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Za to w wersji na ciepło, połączona z ulubionym sosem będzie pożywnym obiadem!
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  redakcja
Przepis czytano już 2928 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin