Tortilla w wersji FIT |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 2 tortille (np. Dan Cake)
" 200g kurczaka
" 4 listki sałaty
" 1 cebula
" 4 łyżki kukurydzy konserwowej
" 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
" ½ papryki czerwonej
" 2 pomidory
" ulubione przyprawy
" 4 łyżki oleju rzepakowego
|
Opis przygotowania: Kurczaka pokroić na małe kawałki. Obtoczyć w oleju, doprawić odrobiną soli oraz ulubionymi ziołami. Piec w piekarniku 20min. w 180ş. W tym czasie umyć i pokroić warzywa. Na tortilli ułożyć warzywa i kurczaka, złożyć oraz przekłuć długą wykałaczką.
Można podawać na zimno lub na ciepło. |
|
Opis / Uwagi: Tortilla specjał kuchni meksykańskiej. W Polsce służy nam jako baza do rozmaitych dodatków. Podana na zimno, stanowi szybką przekąskę, którą możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Za to w wersji na ciepło, połączona z ulubionym sosem będzie pożywnym obiadem! |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: redakcja |
Przepis czytano już 2928 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |