przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Tosty francuskie z owocami sezonowymi

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 2-4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki (24 porcje):
" 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
" 3 jajka (L)
" 150 ml mleka
" 2 łyżki cukru trzcinowego
" 1/2 łyżeczki cynamonu
" owoce
" cukier puder
" olej rzepakowy Rapso
" szczypta soli

Opis przygotowania:
Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 111 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin