przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tosty z indykiem i ziemniakami

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 30 dkg pieczonego mięsa indyka, pokrojonego w kostkę
- 2 duże gotowane ziemniaki, pokrojone w plasterki
- średnia dymka, posiekana
- 200 - 250 ml sosu powstałego przy pieczeniu indyka
- sól, pieprz do smaku
- 4 grzanki z chleba tostowego,posmarowane cienko masłem
- drobno posiekana natka pietruszki, do dekoracji

Opis przygotowania:
Wymieszać delikatnie w rondlu indyka, ziemniaki, dymkę i sos. mocno podgrzać. Wyłożyć potrawę na grzanki i posypać obficie natką.
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 5335 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin