przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Trufle migdałowe

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/2 kostki masła
- 1 czubata łyżka cukru pudru
- 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
- 25 dag pół-gorzkiej glazury czekoladowej lub tabliczki czekolady
- 5 łyżek likieru migdałowego
- zrumienione, pokrojone migdały

Polewa:
- glazura czekoladowa
- lub tabliczka mlecznej czekolady

Opis przygotowania:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na krem. Rozpuszczoną glazurę lub czekoladę rozetrzeć z masą maślaną i likierem migdałowym i natychmiast wyciskać 9 woreczka albo specjalnej szprycy). Polewać rozpuszczoną czekoladą. na każdej trufli ułożyć kilka kawałków migdałów.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4515 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin