przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Trufle z herbatników (kakaowe lub kokosowe)

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 30 dag masła lub margaryny
- 20 dag (1 szklanka) cukru pudru
- 2 żółtka
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 2 łyżki kakao
- 2 paczki herbatników lub 56 łyżek wiórków kokosowych
- 1 paczka herbatników

Opis przygotowania:
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka, kakao lub wiórki i zmielone herbatniki. Na końcu dodać śmietanę. Nabierać łyżeczką porcje masy i formować kulki. Obtoczyć je w kakao, zmielonych herbatnikach, wiórkach kokosowych lub orzechach. Do masy można dodać rodzynki lub inne posiekane drobno bakalie. Spożywać po zastygnięciu masy.
Przepis czytano już 5512 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin