| Trufle z herbatników (kakaowe lub kokosowe) | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 30 dag masła lub margaryny
 - 20 dag (1 szklanka) cukru pudru
 - 2 żółtka
 - 2 łyżki gęstej śmietany
 - 2 łyżki kakao
 - 2 paczki herbatników lub 56 łyżek wiórków kokosowych
 - 1 paczka herbatników
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodawać żółtka, kakao lub wiórki i zmielone herbatniki. Na końcu dodać śmietanę. Nabierać łyżeczką porcje masy i formować kulki. Obtoczyć je w kakao, zmielonych herbatnikach, wiórkach kokosowych lub orzechach. Do masy można dodać rodzynki lub inne posiekane drobno bakalie. Spożywać po zastygnięciu masy.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 6221 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |