przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Ule - czeski przepis

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 200 g pokruszonych ciastek maślanych
- 100 g miękkiego masła
- 1/4 szklanki ciemnego kakao
- 1/4 szklanki mielonych orzechów
- 3 łyżki miodu
- ajerkoniak do wypełniania uli

Opis przygotowania:
Wszystkie składniki mieszamy w misce i wyrabiamy masę aż będzie jednolita. Można masę zmiksować blenderem (ja tak zrobiłam). Foremki wypełniamy masą zostawiając od brzegu 3 mm wolnego miejsca. Trzonkiem drewnianej łyżki robimy w masie wgłębienie. Powstałe wgłębienie wypełniamy nadzieniem - w moim przypadku ajerkoniakiem. Z masy formujemy kółko i zalepiamy dno ula. Delikatnie wyjmujemy ul z foremki. Odstawiamy w chłodne miejsce żeby masa nieco stężała.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 2924 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)


















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin