Uszka z kapustą kiszoną |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Nadzienie;
25 dag kapusty kiszonej
2 dag cebuli
3 dag tłuszczu
(sól)
pieprz
Ciasto:
20 dag mąki
1 1/2 jaja
2 łyżki wody
sól
|
Opis przygotowania: Kapustę ugotować w małej ilości wody w odkrytym naczyniu, odcisnąć, drobno posiekać. Cebulę pokrajać, lekko zrumienić na tłuszczu. Do kapusty dodać cebulę, pieprz (sól) do smaku; przysmażyć ją. Nastawić osoloną wodę do ugotowania uszek. Sporządzić uszka (p. przepis na uszka z grzybami). Dodawać do zupy grochowej i kminkowej. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 7409 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |