|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Węgorz faszerowany |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 0.5 kg węgorza,
5 dkg cebuli,
2 jaja,
10 dkg pieczarek,
5 dkg śmietany,
6 dkg masła,
3 dkg tartej bułki,
zielona pietruszka,
pieprz,
sól.
|
Opis przygotowania: Mięso węgorza posiekać dokładnie z tartą bułką (trochę bułki zostawić na później), drobno pokrojoną pietruszką i podsmażoną w maśle cebulą. Posolić ten farsz, oprószyć pieprzem, dodać żółtka i posiekane pieczarki, śmietanę. Wymieszać dokładnie. Do masy dodać w końcu ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Kość grzbietową węgorza obłożyć masą, nadając jej kształt całej ryby, osypać tartą bułką i upiec w brytfannie, polewając masłem. Podawać z sosem cytrynowym. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 4956 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|