Opis przygotowania: Składniki (2 filiżanki cukru, kostkę masła, 1/2 filiżanki oleju, 5 zmiksowanych żółtek) - utrzeć na gładko mikserem. Mąkę, sodę i sól przesiać przez sito 3 razy. Do mąki dodać filiżankę maślanki - wymieszać, potem dodać /połączyć/ z utartą wcześniej masą. Następnie dodać filiżankę drobno posiekanych orzechów laskowych lub włoskich, 2 filiżanki wiórków kokosowych, 1 łyżeczkę cukru waniliowego lub aromatu waniliowego. Ubić pianę z 5 białek na sztywno, dodać do masy powoli mieszając. Piec w temperaturze 170 stopniach C. przez 30 - 35 minut.
Utrzeć w mikserze margarynę z serem. Dodać pozostałe składniki kremu i ucierać dalej aż do uzyskania gładkiej masy.
Ciasto po wystygnięciu przekroić na trzy części, każdą pokryć kremem, posypać wiórkami kokosowymi, połączyć razem. |